Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în România

A A A

Expoziția ”Republica Moldova Prezintă” va cuceri orașul Cluj-Napoca, România, în 2020

Publicat:Mon, 02/12/2019 - 19:56

După succesul înregistrat pe piața din Ploiești, Brașov, Iași, Maramureș, expoziția ”Republica Moldova Prezintă” va cuceri și consumatorii orașului Cluj-Napoca, România, în anul 2020.

În cadrul întrevederilor organizate de către Ambasada Republicii Moldova în România și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova cu reprezentanți ai primăriei Cluj-Napoca și ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, au fost puse în discuție subiectele organizării expoziției cu genericul ”Republica Moldova Prezintă” și a întrevederilor B2B în cadrul evenimentului dat.

Atât reprezentanții primăriei, cât și cei ai ADR s-au arătat deschiși pentru a găzdui expoziția care a cucerit piața română și speră că acest eveniment va deveni o tradiție.

Potrivit Vicepreședintelui CCI a RM Mihai Bîlba, produsele din Republica Moldova sunt apreciate și așteptate de consumatorii de peste Prut, iar prin extinderea ariei expoziționale la Cluj și locuitorii din regiunea Ardealului vor cunoaște produsele noastre autohtone.

Notă: Expoziţia ”Republica Moldova Prezintă” este o proiectare a expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”, scopul acesteia fiind de a contribui la crearea condițiilor favorabile pentru susținerea producătorului autohton și promovarea imaginii Republicii Moldova pe piețe externe. Evenimentul cucerește pentru prima dată piața din județul Iași, în anul 2016, în 2017 pe cea din Ploiești, 2018- Brașov și revine la Iași, în 2019- cucerește Maramureșul și se reîntoarce la Brașov și Iași, România.”