Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în România

A A A

Masă rotundă la Senatul României dedicată violenței domestice

Publicat:Tue, 08/06/2021 - 15:09

Violența domestică a fost subiectul principal pe agenda mesei rotunde, organizată sub auspiciile Președintelui Senatului Anca Dana Dragu, la data de 8 iunie curent, în incinta Parlamentului României, la care a participat Însărcinatul cu afaceri a.i. al ambasadei Republicii Moldova la București Emil Jacotă. 

În cadrul reuniunii, la care au asistat 26 de ambasadori, s-a menționat că combaterea violenței domestice este un subiect extrem de sensibil, fiind o problemă majoră a societății cotidiene întrucât poate să îmbrace forme diverse, mai mult sau mai puțin vizibile, precum violența fizică, psihologică, economică și socială. Având în vedere complexitatea acestor fenomene infracționale, reprezentații misiunilor diplomatice au purtat discuții constructive, fiind făcut un schimb de experiență în lupta împotriva acestui flagel. Reprezentantul UNHCR în România Batyr Sapbiyev a accentuat asupra necesității identificării violenții domestice și protejării victimelor violenței directe și indirecte, în special o atenție deosebită fiind acordată copiilor care sunt victime ale violenței domestice.  

În cadrul reuniunii, Însărcinatul cu afaceri a.i. Emil Jacotă a avut o convorbire cu Președintele Senatului Anca Dana Dragu cu care a discutat subiectele ce țin de colaborarea bilaterală, accentul fiind pus pe organizarea secțiilor de votare pe teritoriul României în cadrul scrutinului parlamentar din 11 iulie curent.