Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în România

A A A

Pregătirea alegerilor prezidențiale în vizorul ambasadei

Publicat:Fri, 23/10/2020 - 15:47

Ambasada Republicii Moldova la București atrage o atenție deosebită pregătirii și desfășurării alegerilor prezidențiale în Republica Moldova, pe teritoriul României, în contextul pandemiei cu noul coronavirus. În acest sens, președinții birourilor electorale din România poartă discuții cu autoritățile locale în vederea organizării scrutinului, cu respectarea măsurilor de protecție și prevenție, stabilite de Comisia Electorală Centrală, cât și de autoritățile române.

În săptămâna curentă, Însărcinatul cu afaceri a.i. al ambasadei, Emil Jacotă, a întreprins o vizită de lucru la Constanța pentru a discuta cu Prefectul Silviu-Iulian Coșa și autoritățile județene, aspecte organizatorice ale desfășurării alegerilor prezidențiale. La întrevederea a participat și Consulul General al Republicii Moldova la Iași, Alexei Țurcan, responsabil de circumscripția consulară Constanța.

La fel, șeful misiunii a evocat subiectul respectiv și prin intermediul videoconferințelor cu Subprefectul de Timișoara, Mircea Băcală, Consulul Onorific al Republicii Moldova la Timișoara, Silviu Sofroni, precum și cu alți reprezentanți ai autorităților locale din cele 13 secții de votare, care vor fi deschise pe teritoriul României la alegerile Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020. Lista și adresele secțiilor de votare sunt aduse la cunoștința publicului, prin intermediul paginilor oficiale și de socializarea ale ambasadei.