Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în România

A A A

Republica India sprijină Republica Moldova în combaterea pandemiei de COVID-19

Publicat:Fri, 31/07/2020 - 15:46

Astăzi, 31 iulie 2020, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în România, dl Emil Jacotă, a recepționat un lot umanitar oferit cu generozitate țării noastre de către Guvernul Republicii India. Donația constă dintr-un lot de 6000 kg de medicamente și alte materiale medicale (700 de echipamente chirurgicale de unică folosință, 1750 de combinezoane de protecție și 3500 de mănuși chirurgicale).

Ceremonia de donație a avut loc la București, în cadrul Ambasadei Republicii India în România, acreditată pentru Republica Moldova, în prezența noului Ambasador al Republicii India la București, E.S. dl. Rahul Shrivastava.

Diplomatul moldovean a salutat decizia autorităților din India de a sprijini eforturilor Guvernului Republicii Moldova în lupta cu pandemia Covid-19, care va permite acoperirea necesităților urgente ale institutiilor medicale spitalicești din țara noastră.

Menționăm că asistența oferită de Republica India pentru Republica Moldova a fost coordonata de Ambasada Republicii India la Bucuresti, în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova în Republica India, cu sediul la Baku, precum și cu Consulatul onorofic al Republicii Moldova la New Delhi.