Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în România

A A A

Vizitele de lucru la București ale Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu și Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu

Publicat:Wed, 02/11/2022 - 12:43

Pe 1 noiembrie 2022, Președintele Republicii Moldova Maia Sandu și Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu au participat la Conferința „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, eveniment organizat de Senatul României.

În cadrul vizitei de lucru la București, Președinta Maia Sandu a avut întrevederi cu Președintele României Klaus Iohannis și Prim-ministrul României Nicolae Ciucă, cu care a discutat aspecte legate de criza energetică și proiectele finanțate de România în domenii importante pentru Republica Moldova. Programul vizitei Președintelui Republicii Moldova a inclus și o întrevedere cu membrii Clubului Oamenilor de Afaceri Basarabia.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Alina-Ștefania Gorghiu, Președinte interimar al Senatului, fiind agreată consolidarea cooperării parlamentare și apreciată asistența substanțială în procesul de implementare a obiectivelor de integrare europeană a Republicii Moldova. La Palatul Elisabeta, Președintele Parlamentului a fost primit de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și Alteța Sa Regală Principele Radu. Totodată, la București Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut o discuție și cu membrii Federației Tinerilor Basarabeni.